Bereiding:

Zet de oven op 200C. Leg de trostomaatjes met een scheutje olijfolie op een bakplaatje en laat ze ongeveer 8 minuten roosteren.

Bak de krieltjes in een scheutje olie in 10 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Kook de asperges in zout water gedurende 2 minuten en koel direct terug in koud water. Giet het water niet weg! Giet de azijn in het hete water en breng aan de kook. Breek de eieren in een kopje (per kopje 1 ei) Neem een schuimspaan en roer nu rustig het water in een klein draaikolk. Vuur nu laag en het ei uit het kopje rustig in het midden van de pan laten vallen. De draaiende beweging van het water zorgt nu voor een mooie vorm van het ei. Laat 2 minuten in het water en schep er dan heel voorzichtig uit met de schuimspaan in een kommetje met koud water of direct op het gerecht.

Frituur de burger in 5 minuten krokant goud-bruin.

Snijd de asperges in 4 gelijke stukken. Leg ze samen met de gebakken krieltjes en tomaatjes in een kom en plaats hierop de burger. Dep voorzichtig het eitje uit het water droog en plaats op de burger. Bij het serveren de dooier insnijden waardoor het eigeel langzaam gaat lopen. Garneer eventueel met kiemmix, peper en zout.